Twee landen 1 gevoel telesu simkaart


Stage Activiteiten

Naast het aanbieden van stages, biedt Make A Move 2 studenten de gelegenheid om deel te nemen aan excursies. De excursies worden aangeboden tegen een aantrekkelijk studententarief. Voor meer informatie over tours en excursies kun je terecht bij je contactpersoon of recruiter. 
Hiernaast bieden we studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan bedrijfs-tours. Hierbij maak je kennis met een bedrijf en zie je van stap tot stap hoe een product wordt geproduceerd. Bovendien houdt je hier leuke souvenirs aan over en zijn hier geen kosten aan verbonden. Ook hiervoor kun je contact opnemen met jouw contactpersoon of recruiter. Onderstaand tref je een overzicht van mogelijk tours.
 

 

Apiapaati


Apiapaati is een rustig gelegen eilandje diep in het Surinaamse binnenland. Het ligt op 250 km ten zuiden van Paramaribo in het district Sipaliwini, dat wordt bewoont door de Sarramacaners. Het eiland bevind zich midden op de Surinamerivier en wordt omringt door kleine stroomversnellingen.

Wanneer u op reis gaat zal u het eerste gedeelte van de trip met de bus afleggen om vervolgens vanaf Atjoni met de boot om uw reis te vervolgen naar Apiapaati. Tijdens de boottocht maakt u kennis met de prachtige Surinaamse natuur en verschillende binnenlandse dorpjes langs de rivier. Er bestaat ook de mogelijkheid om rechtstreeks met het vliegtuig vanaf Paramaribo richting Apiapaati af te reizen en terug.

 

 

Apiapaati is het enige vakantieoord dat nog helemaal volgens de Saramaccaanse cultuur is gebouwd. De hutten zijn voorzien van palmbladeren. De pinahutten zijn allemaal voorzien van bedden, lakens en klamboes. Er zijn toiletten en een douche aanwezig. De keuken is voorzien van keukengerei en aangrenzend een ruime eetzaal. Er zijn 4 hutten aanwezig op het eiland. Elk zijn ze voorzien van bedden en klamboes. Er zijn 2 hangmatkampen voor maximaal 20 personen. Elektriciteit is ook aanwezig van 7 uur s'avonds tot 12 uur middernacht. Uw trip naar Apiapaati wordt geheel verzorgd.


Deze trip heeft u heel veel te bieden op het gebied van cultuur, avontuur, natuur en ontspanning. Vanuit Apiapaati kunt u verschillende activiteiten doen, hieronder een weergave van activiteiten:

Reis informatie
5 daagse reis
Prijs indicatie: €275,-

 

Raleighvallen


De Raleighvallen en de Voltzberg maken deel uit van het Centraal Suriname Natuurreservaat. Met een totale oppervlakte van 1,6 miljoen ha is het een van de grootste reservaten van Zuid-Amerika en een van de grootste beschermde tropische regenwouden ter wereld. Binnen dit reservaat komen meer dan 350 vogelsoorten voor.

Daarnaast is dit gebied ook zeer in trek onder apenliefhebbers, alle acht apensoorten die in Suriname voorkomen zijn hier te vinden. De Raleighvallen is een uitgebreid geheel van stroomversnellingen in de Coppenamerivier.

Op deze trip zal uiteraard ook de Voltzberg worden beklommen, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Surinaamse jungle. Tropisch regenwoud, granietrotsen, fascinerende stroomversnellingen en prachtige panorama's zullen voorbij komen op deze trip.


Vanuit de stad rijdt u binnen zo'n vijf uur naar het kleine Marrondorpje Witagron. Vanaf hier wordt de reis vervolgd per boot, na een kleine vier uur varen komen de Raleighvallen in zicht.


Dit is een zeer avontuurlijke trip waar veel kilometers worden gemaakt door het westen van Suriname. Een trip met heel veel dieren waar u van op zult kijken

Reis informatie

Prijs indicatie: €200,-

 

Avanavero en Blanche Marie


Doorkruis de prachtige jungle van Suriname en bezoek een aantal prachtige plekken in het westen van het land. Met de auto vertrekt u vanuit Paramaribo dwars door het Amazonegebied en u komt onderweg de meest prachtige dieren tegen. Na 300km van avontuur komt u aan op Blanche Marie, waar ook de eerste overnachting plaats zal vinden. Deze plek staat bekend om haar prachtige watervallen waar u optimaal van kunt genieten. De reis wordt de volgende dag vervolgt naar Avanavero. Met een korjaalboot gaat u de Kabalebo rivier op richting het eiland Wanawiro waar zal worden overnacht op een mooi resort.

De derde dag begint met een avontuurlijke boswandeling waar veel tropische vogels en dieren gespot worden. Later die dag wordt deze omgeving weer verlaten voor een inheems dorp in het westen van Suriname, genaamd Apoera. Bij de dorpelingen krijgt u een mooie rondleiding en hier zal ook worden overnacht.

Op de vierde dag wordt de reis richting Paramaribo ingezet, onderweg wordt er nog in het Marron dorpje Wita gron gestopt, waar u kennis maakt met de nazaten van de gevluchte slaven. Dit is een zeer avontuurlijke trip waar veel kilometers worden gemaakt door het westen van Suriname. Een trip met heel veel dieren waar u van op zult kijken.

Reis informatie
Prijs indicatie: €325,-

 

TBL Cinemas


TBL Cinemas biedt haar bezoekers een ruime keuze aan films die bekeken kunnen worden in een van de 5 film zalen welke zijn uitgerust met comfortable stoelen, top notch beeld- en geluidsapparatuur. Niet alleen de grote Hollywood films maar ook de Bollywood films komen aan hun trekken bij TBL Cinemas.