Twee landen 1 gevoel telesu simkaart

Procedure

 • Schrijf je gratis in op deze site. Je ontvangt een bevestiging.
 • Na contact per mail ontvang je een formulier om je Stageprofiel compleet te maken. Geef hierin duidelijk de branche aan waarin je wilt stage lopen en het soort bedrijf. Op basis van o.a. jouw bedrijfsvoorkeur maken wij een match. Jouw Stageprofiel gebruiken wij om je voor te dragen aan directies en HRM personeel. Uiteraard is het ook mogelijk je slechts ter oriëntatie in te schrijven op de website, met de inschrijving ontvang je maandelijks onze nieuwsbrief met actuele informatie en stagevacatures.
 • Wij gaan op zoek naar een passende stage of dragen je een aantal openstaande relevante vacatures voor. Je ontvangt bericht welke bedrijven interesse tonen in jouw profiel en welke stageopdrachten er binnen deze bedrijven mogelijk zijn. Jij maakt een selectie van de bedrijven/het bedrijf waar je stage wilt lopen.
 • Nadat jij hierop terugkoppeling hebt gegeven, nemen wij contact met je op voor een intakegesprek. Intakegesprek: Door gerichte vragen te stellen gaan wij na wat je specifiek zoekt in een stageopdracht. Dit gebruiken we als richtlijn bij het verfijnen van de zoekopdracht .
 • Als de intake goed verloopt, kom je overeen dat MM2 de zoekopdracht vervolgt. Met deze zoekopdracht gaan wij met het door jou geselecteerde bedrijf/ bedrijven bespreken op welke manier er invulling kan worden gegeven aan de stageopdracht. Wij houden hierbij rekening met jouw verwachtingen van de stageplek en proberen in overleg met het bedrijf en jouw school de door jouw gewenste werkzaamheden te verwerken in de stageopdracht.
 • De stageverlenende organisatie reserveerd een stageplaats voor jou. Je ontvangt van ons een accoderingsformulier waaruit blijkt dat de stageplaats is gereserveerd. Na ontvangst van het accoderingsformulier dien je binnen 7 dagen de betaling voor het stagepakket te verrichten. MM2 en het bedrijf gieten je stagevoorkeur in een stageconcept.
 • Beide partijen nemen het initiatief om tussentijds het contact te onderhouden;
 • Wij hebben een match. Je krijgt het stageconcept toegestuurd.
 • Je overlegt de stage-inhoud met je stagebegeleider. Accepteert je stagebegeleider de stage niet, dan gaan we weer opnieuw voor je aan de slag.
 • Accepteert hij of zij het stageconcept wel dan stuur jij MM2 het stagecontract van jouw opleiding toe. Het bedrijf vult het in en je krijgt na overleg het stagecontract geretourneerd.
 • Tot slot wordt het stagecontract ondertekend door de stagebegeleider en door jou zelf.
   

 Visum

Studenten die niet in het bezit zijn van een Turks paspoort of een verblijfsvergunning dienen een toeristenvisum te kopen. Dit is mogelijk bij aankomst in Turkije en kost slechts € 15,-. Met de toeristenvisum mag je maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. De huidige regels zijn zo dat een toeristenvisum verlengd mag worden met 90 dagen. De student dient zich dan binnen 7 dagen bij de buitenlandse politie-bureau (Vreemdelingendienst) van Turkije aan te melden en aan te geven dat je 5 maanden in Turkije gaat verblijven.
Wil je langer blijven? Turkije heeft per 1 april 2011 het visum bedrag voor Nederlanders, welke € 460,- euro per jaar was, verlaagd naar € 60,- per jaar. Make A Move 2 kan je helpen bij de aanvraag hiervan.
Daarnaast dient je Nederlandse paspoort of identiteitskaart na vertrek uit Turkije nog minstens 3 maanden geldig te zijn.