Twee landen 1 gevoel telesu simkaart

Algemeen

De economie van Turkije is een van de snelst groeiende economieën en is de 15e economie van de wereld. In 2010 groeide de economie met 8,9% en is hiermee na China de snelst groeiende economie ter wereld. De economische groei van Turkije heeft geleid tot een grote vraag naar hoger opgeleid personeel. Multinationals, maar ook Turkse bedrijven, staan open voor het ontvangen van stagiaires uit Nederland.

Steeds meer bedrijven in Turkije stellen hun bedrijf beschikbaar als leerbedrijf. Hiermee doet een stagiair veel werkervaring op, maar kan ook een stuk levenservaring meepikken. Door stage te lopen in Turkije krijgt een stagiaire ook te maken met zaken zoals taal, cultuur en andere omgangsvormen. Dit zorgt voor een persoonlijke ontwikkeling, waarbij je je sterke en zwakke kanten leert kennen.
 

Een stageplek in Turkije biedt de volgende voordelen:

• C.V. building
Stage lopen in het buitenland is tegenwoordig een absolute must op je CV. Het staat gelijk aan werkervaring. Met een uitdagende stage bij een interessant bedrijf in het buitenland op je C.V., zul je een zeer goede indruk achter laten bij sollicitaties.

• Praktijkervaring
Studenten merken al snel dat zij, ondanks theoretische kennis, eigenlijk nog weinig weten van de praktijk. Bepaalde routines, vuistregels, taalgebruik, vergader- en verkooptechnieken, die binnen organisaties als vanzelfsprekend zijn, zul je tijdens je stage verder ontwikkelen.

• Leer de branche kennen
Een stage is de uitgelezen mogelijkheid om de branche van dichtbij te ontdekken. Ontdek of de functie die jij ambieert, wel aan jouw verwachtingen voldoet.

• Zelfstandigheid
Je leert zelfstandig functioneren in een vreemde omgeving