Twee landen 1 gevoel telesu simkaart

Vacatures

Onderstaand tref je een selectie van openstaande vacatures. Staat jou opleiding niet vermeld in onderstaande vacatures. Neem dan contact met ons op, dan sturen wij jou relevante vacatures toe of stellen wij je voor binnen ons netwerk van organisaties.

 

Vacature 64

Gewenste Opleiding: Toerisme, Marketing, Communicatie, Event management, Vrijetijdsmanagement, Media en Entertainment, Commerciele Economie, MER, SBRM
Duur stage: in overleg
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: in overleg
Stage omschrijving:
De organisatie is een onafhankelijke E-commerce specialist in de reis- en vrijetijdsbranche in Suriname. Men treedt op als adviseur en bemiddelaar voor onder meer binnenlandse reizen, dagtrips, eten & amusement arrangementen en bieden uitgebreide stagevacatures en huurmogelijkheden.
Het bedrijf werkt samen met verschillende evenementbedrijven en touroperators om evenementen en tours onder een groot publiek te verspreiden in Suriname. Via onze website kunnen klanten boekingen doen voor verschillende tours en evenementen.

Werkzaamheden:
De organisatie is recent gestart met de bedrijfsuitvoering. Er liggen dus veel uitdagingen op het gebied van optimalisatie van bedrijfsprocessen, marketing en new business. Op strategisch vlak ga jij een inventarisatie doen van alle bedrijfsprocessen en kijk je naar de kansen op de markt. Op basis hiervan ga je bekijken op welke gebieden het bedrijf zich verder kan ontwikkelen.
Naast deze inventarisatie van bedrijfsprocessen houdt jij jezelf ook bezig met het ontwikkelen van nieuwe productconcepten. Hierbij ga je diverse bedrijven benaderen voor nieuwe ideeën. De nieuwe concepten/producten die hieruit voortvloeien vallen uiteindelijk onder je eigen beheer. Op operationeel vlak houdt jij jezelf dagelijks vooral bezig met het werven, adviseren en informeren van nieuwe klanten ten aanzien van de producten. Wij verwelkomen graag een grote dosis creativiteit voor nieuwe ideeën, ter verbetering van onze bedrijfsprocessen.
Voorwaarden Je beschikt over een bij de functie aansluitende opleiding. Ben jij een harde werker, sta je open voor andere culturen en ben je geïnteresseerd in deze vacature? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Stuur je CV naar info@makeamove2.nl.
 

Vacature 89

Afdeling: marketing
Gewenste Opleiding: HBO Communicatie/marketing
Duur stage: in overleg
Taal: Nederlands en Engels
Stagevergoeding: 600 SRD
Stage omschrijving:
Het gaat om een groothandel dat gespecialiseerd is in het distribueren van onderandere wijn, textiel, suiker, rum en rijst.
De afdeling Marketing is verantwoordelijk voor het initiëren van activiteiten ter bevordering van de naamsbekendheid van en het verhogen van de omzet middels acties en marketing campagnes gericht op het werven van specifieke klantdoelgroepen.
Je houdt je bezig met de volgende werkzaamheden:
•Assisteren bij het uitvoeren van het marketingplan in samenwerking met de Marketing Medewerker;
•Uitvoeren van acties / marketingcampagnes gericht op het werven van specifieke klantdoelgroepen
•Ondersteunen van de afdeling Sales in het organiseren van verschilende type evenementen
•Ondersteunen bij de uitvoering van direct mail en social media acties en ondersteunen bij het opstellen van aanbiedingen & advertenties.
•Opstellen van advertentieteksten, onderhandelen over tarieven van advertenties, drukwerk e.d.;
•Schrijven van redactionele stukken, zoals wervende en commerciële teksten voor e-mailings, advertenties, artikelen, aanbiedingen, events, brochures en overige publiciteitsuitingen;
•Het bijhouden van het bestaande adressenbestand van zowel de particuliere als zakelijke contacten; het vervaardigen van Quiries
•Beheren van de content van de website;
•Deelnemen aan het marketingoverleg; Notuleren tijdens het ochtend overleg
•Diverse administratieve werkzaamheden, zoals het aanpassen van gegevens, het maken van overzichten en schema’s, printwerkzaamheden en archiveren;
•Verrichten van marktonderzoek en inspringen op ontwikkelingen in de markt.
 

Vacature 63

Gewenste Opleiding: Technische Bedrijfskunde, Civiele Techniek
Duur stage: in overleg
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: 500-1000 SRD per maand
Bedrijfsomschrijving:
Dit projectbureau maakt plannen voor het inrichten en beheren van de buitenruimte in Nederland en Suriname. De diensten die zij leveren bieden een totaalpakket voor een buitenruimte die voldoet aan de wetgeving, beleid, landelijke en regionale regelgeving. Zij houden zich onder andere bezig met:
• engineering, directievoering en toezicht voor bouw- en woonrijp maken, reconstructies en herinrichtingen.
• buitenruimtemanagement.
• ontwerpen en dimensioneren van constructies.
• projectsupport.
Daarnaast verzorgen zij ook managementdiensten voor (grote) projecten en het organiseren/aansturen van afdelingen die zich bezighouden met het inrichten en beheren van de buitenruimte.

Stage Opdracht:
Hou je van dynamiek, verantwoordelijkheid, uitdagende projecten en hecht je waarde aan persoonlijke ontwikkeling? Dit bedrijf is op zoek naar studenten die de uitdaging willen aangaan om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren naar een spoorwegverbinding voor vracht- of personenvervoer tussen paramaribo en nickerie.
Je doet onder andere onderzoek naar:
• Het effect van de bestaande infrastructuur
• Het effect van toerisme
• Kosten-batenanalyse
• Het effect van bestaande landbouw
Kennis en ervaring met Autocad en RAW-systematiek is een vereiste.
 

Vacature 62

Afdeling: HRM
Gewenste Opleiding: HRM, Personeel en Arbeid
Duur stage: in overleg
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: 1000 SRD
Bedrijfsprofiel:
Deze semi-profit organisatie valt onder het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Het bedrijf heeft verschillende rechten voor exploratie en exploitatie van mineralen en ertsen in Suriname. Het bedrijf vervult een leidende rol in de volledige waardeketen van de exploratie en exploitatie van mineralen en ertsen in Suriname. Het bedrijf zet zich in om de potentie hiervan op een verantwoorde manier uit te putten. Het bedrijf kent verder een divers portfolio van mijnbouwproducten. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Paramaribo. Het bedrijf heeft ongeveer 150 medewerkers.


Stageomschrijving:
Op zoek naar een uitdagende stage bij een toonaangevend bedrijf in Suriname waarbij jij een aandeel kunt leveren in het succes van de afdeling Human Resources? De kwaliteit van de diensten is in alle opzichten toonaangevend. Wij bieden je een premium werkomgeving waar je eersteklas werkervaring opdoet. Tijdens stage staat het verbeteren en implementeren van HR-processen en procedures centraal. Hierdoor doe je allround werkervaring op in het HR vakgebied.
We zoeken voor onze HRM afdeling een stagiair personeel en arbeid of HRM.
Centraal tijdens de stageopdracht staat de opzet van een functiegebouw en de vernieuwing/herformulering van functieomschrijvingen binnen onze organisatie.

Ook moet je denken aan de volgende aanvullende werkzaamheden:
- Onderzoek naar de arbeidsmarkt
- Analyseren van de structurering en opbouw van huidige HR processen
- Optimaliseren van nieuwe HR processen
- Ondersteunen en adviseren bij strategische HR beslissingen
- Geschikte wervingskanalen aanboren en inzetten
- Coördineren van werving en selectieproces
- Rapportage bijhouden/onderhouden van de inzet en resultaten van
verschillende wervingskanalen
 

Vacature 61

Afdeling: n.v.t.
Gewenste Opleiding: Rechten, SJD,
Duur stage: in overleg
Taal: Nederlands
Bedrijfsomschrijving:
De missie van deze organisatie is om vanuit een professionele aanpak de bewustmaking en behartiging van consumentenzaken ter hand te nemen. Dit door middel van effectieve voorlichting en doelgerichte informatievoorziening. De organisatie richt zich op financiële educatie, prijs- en kwaliteitsvergelijkingen van duurzame huishoudelijke artikelen en het terugdringen van ongezonde voeding en de preventieve gezondheidszorg.
Zij hebben als visie samenwerkingsverbanden te vormen en onderhouden met bedrijven om de bescherming van de consument op te voeren. Zo wordt er vanuit de maatschappelijke realiteit op alle mogelijke fronten gewerkt aan armoedebestrijding en het duurzaam aanpakken van de factoren die schuldig zijn aan het benadelen van de consument.


Stageomschrijving:
Als stagiair hou je je bezig met:
• Het geven van juridische voorlichting;
• Behandelen van klachten van leden en gedupeerden;
• Aandragen van juridische oplossingen;
• Opstellen van vaste oplossingsmodellen voor het behandelen van juridische conflicten;
• Informatie verzamelen bij de overheid en bedrijven;
• Vergelijken van diensten en duurzame producten;
 

Vacature 60 

Stage in Suriname
Afdeling:
HRM
Gewenste Opleiding: HRM, Personeel en Arbeid, MER
Duur stage:
in overleg
Taal:
Nederlands
Stagevergoeding:
1000 SRD
Bedrijfsomschrijving:
McDonald's Corporation is 's werelds grootste keten van hamburger- en fastfoodrestaurants. Een McDonald's-restaurant wordt beheerd door een franchisenemer, een filiaal, of het bedrijf zelf. De inkomsten van het bedrijf komen van de huur, auteursrechten en vergoedingen die betaald worden door de franchisenemers, en de verkoop in zelfuitgebate restaurants. Het totale aantal bestellingen bij McDonald's bedraagt 68 miljoen per dag, uitgesmeerd over ruim 35.000 vestigingen in 119 landen.

Stageomschrijving:
Om de Human Resources doelstellingen van MC DONALDS fastfood restaurant te helpen realiseren, hebben wij als onderdeel hiervan mogelijkheid voor een stage- of afstudeerproject dat zal leiden tot het opstellen van het HRM-meerjarenplan. Naar aanleiding hiervan zijn wij voor MC DONALDS (Suriname) op zoek naar een enthousiaste, gedreven stagiaire met goede theoretische kennis over HR Management die in een periode van ongeveer 6 maanden aan het opstellen en implementeren van het HRM jaarplan kan werken, in samenwerking met de HR Officer.
Hieronder treft u enkele vereisten als pre:
• Affiniteit met Suriname
• Didactische vaardigheden
• Kennis van en enige ervaring met verandermanagement
• Kennis van management rapportage van HR Kengetallen
• Computervaardig, bedreven in MS office programma’s en social media
• Mensenkennis
• Coachen en begeleiden
 

Vacature 26

Stage in Suriname
Gewenste opleiding: MWD, SPH
Afdeling: Jeugdzorg
Duur stage: in overleg
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: in overleg
Stageomschrijving: Voor deze organisatie ga je aan de slag met probleem jongeren. Het gaat vaak om een uithuisplaatsingen en doorverwijzingen naar andere instanties. Na de aanmelding volgt er een intake gesprek, naar aanleiding van de intake wordt er een onderzoek gestart binnen het mileu van de familie/client.
Er wordt gebruik gemaakt van de holtische onderzoeksmethode, dit betekent dat er niet alleen met het systeem van de familie wordt gesproken, maar ook met buurtbewoners, vrienden en kennissen, school en ook is het mogelijk dat er informatie bij de huisarts wordt ingewonnen.

Je houdt je bezig met de volgende werkzaamheden:
-Registreren van jongeren eventueel in samenspraak met ouders (in het kader van uithuisplaatsingen of doorverwijzingen naar andere instanties)
-Het afnemen van intake gesprekken met betrokkenen, hierna volgt onderzoek (waar jij ook een bijdrage inlevert) naar milieu en leefomgeving client, houd hierbij rekening met alle aspecten onderwijs, familie, gezondheid, vrienden, kennissen, sportclub enz.
-Bij de behandeling van clienten let je op de mogelijkheden voor
-uit huis plaatsing
-terugplaatsing
-het uitbrengen van advies
-het doorverwijzen naar andere instanties.
Gelet op de aard van je werkzaamheden zal je zowel in het veld (directe omgeving client, andere instanties, tehuizen, internaten) en op kantoor van Jeugdzorg werken en afspraken hebben.

 

Vacature 35

Stage in Suriname
Gewenste opleiding: Agrarische Studie
Afdeling: Nader te bepalen
Duur stage: in overleg
Taal: Nederlands en Engels
Stagevergoeding: in overleg
Stageomschrijving: Internship Organic Waste Material in Surinam,Towards Sustainability in Surinamese Agriculture. For both farmers as consumers it is important to provide the information and possibilities of recycling organic waste material. The possibilities for famers are: Reversal of land degradation and restoration of soil fertility, Save on use of fertilizers and pesticides (50%), Loose less, earn more, New export markets, The possibilities for consumers are:

- Enhanced mineral content of food
- Positive effect on overall health
- Better taste, longer shelf life

Assignment 1
Investigation of the introduction of recycling of residential and commercial food waste
Thirty-five percent of solid waste in Greater Paramaribo consists of fresh fruits and vegetables. The Potential amount of waste that can be composted per day is 11 ton, which can generate 2,5 ton compost per day. A Partnership between government and waste collectors to promote recycling for compost is therefore necessary.
Working activities:
- Creating Awareness raising on recycling and suistainable soil and crop management with compost
- Public education about the benefits of recycling food waste for compost
- Set up demonstration sites to showcase the benefits of compost for agriculture

Assignment 2
Setting-up a plan for commercial composting plant to facilitate transition to sustainable agriculture
Working activities:
-Indicate and involve necessary Stakeholders
-Indicate necessary and available land
-Business Analysis environment
-Feasibility study
 

Vacature 42

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
CE, IBL, SBRM, MER
Afdeling: Sales & Support
Duur stage: 20 weken
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: 700 SRD per maand
Stageomschrijving: Dit Telecombedrijf is op zoek naar een stagiaire die de interne bedrijfs- en werkprocessen in kaart brengt. Het gevoel speelt dat er een efficiency- en effectiviteitsslag behaald kan worden door de interne processen te optimaliseren. Het gewenste resultaat: Direct inzicht in de bedrijfs- en werkprocessen, de knelpunten en de verbeterpunten. Hierdoor kunnen de processen verbeterd worden, waardoor die dienstverlening omhoog gaat.
De opdracht:
• Het maken van een interne analyse
• Bedrijfs- en werkprocessen in kaart brengen
• Systemen in kaart brengen
• Achterhalen wat de wensen en behoeften zijn van het personeel hieromtrent
• In kaart brengen wat de knel- en verbeterpunten zijn
• Aanbeveling
 

Vacature 36

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
Agrarische Studies
Afdeling: Nader te bepalen
Duur stage: in overleg
Taal: Nederlands en Engels
Stagevergoeding: in overleg
Stageomschrijving: Internship Suriname Quality Fruits & Vegetables Packing House. Establishment of  a fruit and vegetable packing house oriented to exporting quality products from Suriname to EU and Caribbean. Goal of the program is to Reduce costs, become export competitive, Increase reliable production in volume and quality, Guarantee food safety, Move to more sustainable production practices (comply with Global Gap) and Reduce bureaucracy and handling inefficiencies, particularly at the airport. Reason for the program is damaged fruit, chemical damage and package disorder

Working activities include:
-Improve sorting and washing tables
-Improve and develop POLYTHENE CRATES used to collect the products
-Development of Size Rings
-Analyze fruit washing and drying stations
 

Vacature 29


Stage in Suriname
Gewenste opleiding: Psychologie, Orthopedagogiek, Pedagogiek
Afdeling: n.v.t.
Duur stage: in overleg
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: reiskosten vergoeding in overleg
Stage omschrijving: Deze organisatie biedt hulp aan jongeren van 0-23 jaar ter bevordering van diens geestelijke en lichamelijke gezondheid. Deze organisatie helpt ouders en kinderen met problemen thuis of op school.

De taken en werkzaamheden die bij deze stage komen kijken zijn o.a.
• Ondersteunen, helpen en bedenken van tools voor kinderen die moeite hebben met leren, luisteren of te druk zijn, deze problemen kunnen heel verschillend zijn: ontwikkelingsstoornissen, angststoornissen of ADHD. Ook identiteitsproblemen, klachten na een trauma of autisme spectrumstoornissen zijn hiervan voorbeelden.
• Onderzoeken van kind en waar nodig adviezen en hulp bieden
• In kaart brengen van de cognitieve capaciteiten van het kind aan de hand van screeninglijsten
• Het geven van groepstrainingen aan kinderen met gedragsproblemen
• Het geven van cursussen aan ouders omtrent opvoeding met als doel de ouders adequaat te laten reageren op ongehoorzaamheid, positief gedrag te bekrachtigen en negatief gedrag zoveel als mogelijk te negeren.
 

Vacature 41


Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
Communicatie, Bedrijfskunde, Commerciele Economie
Duur stage: minimaal 3 maanden
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: 500 SRD per maand
Stageomschrijving: Wil je stage lopen bij de meest hippe discotheek van dit moment in Suriname? Deze chique en moderne lounge ligt in het hart van het uitgaanscentrum.
De lounge biedt de ambiance om te relaxen, te genieten van muziek, cocktails en exclusieve hapjes uit de Aziatische keuken. Zo kan men de avond beginnen met een heerlijk wijntje, wat fingerfood en erna naar de dansvloer begeven. Kortom, een complete avond uit in de meest bekende en hippe club van het moment. Wij zoeken voor deze nieuwest hotspot van Paramaribo een stagiaire die onderstaande marketingactiviteiten kan verrichten:

- studie ten aanzien van de huisstijl, respectievelijk corporate identity;
analyse van de website
- beschrijven introductie(campagne) nieuw product (bv energiedrankjes van
eigen huismerk)
- opzetten en (doen) uitvoeren van een enqeute, analyse en rapportage,
doen van beleidsaanbevelingen
- onderzoek doen naar (analyse, aanbevelingen): concurrenten,
mogelijkheden voor nieuwe producten, diensten op bestaande of nieuwe markten
- palnnen maken (onderzoek, analyse, strategie, plannen):
marketing(communicatie)plan, salesplan, communicatieplan, promotieplan,
marktonderzoek
- het organiseren van evenementen; doelgerichte projecten en
publieksgerichte campagnes
- in- en externe periodieken, mediacontacten/persberichten; schrijven van
persbrichten
- onderzoek naar de omvang van een markt en de positie van de
belangrijkste concurrenten
- sterkte/zwakte onderzoek voor productgroepen
- bepalen van het effect van promotieactiviteiten, b.v. een
reclamecampagne, een salespromotionactie of direct mailcampagne

 

Vacature 51

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
ICT
Afdeling: Juridische zaken
Duur stage: In overleg
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: 700 SRD per maand
Stageomschrijving: Bij dit bedrijf krijgt talent een kans. We bieden je uitgebreide stagemogelijkheden, zowel voor hbo'ers als wo'ers. Tijdens je (afstudeer)stage krijg je voldoende ruimte voor het maken van opdrachten en bijvoorbeeld je stageverslag of afstudeeropdracht. Uiteraard ontvang je een stagevergoeding en krijg je de mogelijkheid om jezelf te bewijzen en te ontwikkelen.
Dit professioneel ICT bedrijf met nog volop nieuwe commerciële kansen. Dit bedrijf is een
toonaangevende leverancier van IT producten met een breed assortiment aan topmerken op het gebied
van hardware, software en geavanceerde dienstverlening die organisaties in Suriname helpt bij het
selecteren, beheren en beveiligen van hun IT assets. Vanuit de vestiging in Paramaribo, verzorgt zij ICT
management aan lokale bedrijven en multinationals in verschillende branches. Het bedrijf beschikt over
de kennis, technische expertise en management instrumenten om het selecteren en aankopen van IT
assets te vergemakkelijken en tegelijkertijd IT management en kosten te optimaliseren.
Na jarenlange ervaring met Surinaamse studenten, bieden wij nu ook buitenlandse studenten de
mogelijkheid om een professionele stage te lopen bij ons bedrijf.

Tijdens de stage zal je je voornamelijk bezighouden met een marktonderzoek naar potentiële nieuwe
klanten voor de verkoop van IT producten & IT diensten.
Verder zal je administratief en secretarieel werk verrichten; ook kan je tijdens de stage verzocht worden
activiteiten te verrichten buiten de bovengenoemde omschrijving en dien je multi?inzetbaar te zijn.
Functie eisen
- HBO niveau. Werkervaring pre maar niet vereist
- Basiskennis op het gebied van hardware en de verkoop hiervan
- Uitstekende communicatieve vaardigheden
- Sterke drive voor performance en passie voor het vak
- Stressbestendig en kan goed functioneren in een dynamische omgeving
- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift
- Flexibele en enthousiaste instelling
- Pragmatisch, resultaatgericht, zelfstandig 

Vacature 15

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
Rechten, Juridische dienstverlening
Afdeling: Juridische zaken
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: in overleg
Stageomschrijving: Het ministerie zorgt voor de rechtsstaat in Suriname, zodat mensen in vrijheid kunnen samenleven, ongeacht hun levensstijl of opvattingen. Veiligheid en Justitie werkt aan een veilige en rechtvaardige samenleving door mensen rechtsbescherming te geven en waar nodig in te grijpen in hun leven.

De organisatie zal een aantal vraagstukken voorleggen om te laten onderzoeken. Dit gaat in overleg met de student. De stageopdracht zal in de concrete behoefte van zowel het stagebedrijf als de stagedoelstellingen van de student voorzien. De mogelijkheid om een zelf ingebrachte stage opdracht te vervullen is uiteraard aanwezig. Verder kun je denken aan de volgende werkzaamheden:
• geven van juridische voorlichting;
• opstellen en behandelen van aanvragen;
• voorbereiden van gesprekken;
• opstellen van trajectplannen;
• analyseren en verbeteren van werkprocessen;
• agenderen en vormen van dossiers;
• verrichten van onderzoek (naar tevredenheid, efficiency);
• diagnosticeren van een juridisch probleem, met het raadplegen van rechtsbronnen, met het nemen van beslissingen of de voorbereiding ervan, met juridisch adviseren, met het opstellen van juridische documenten, met bemiddeling, en met vertegenwoordiging en belangenbehartiging;
• een dossier op orde houden, processen bewaken en de juiste informatie verzamelen;
 

Vacature 04

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
Commerciële Economie/ Communicatie en MER
Afdeling: Marketing
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: 700 SRD per maand
Stageomschrijving: Op zoek naar een uitdagende stage bij de grootste importeur van Suriname? Dit bedrijf biedt een uniek concept met faciliteiten van het allerhoogste niveau. Wij bieden je een premium werkomgeving waar je eersteklas werkervaring opdoet. Plezier en hard werken gaan hand in hand. Hierdoor doe je allround werkervaring op in het commerciële vakgebied. De kwaliteit van het product is in alle opzichten toonaangevend. Deze importeur heeft scherp inzicht in de markt, hierin ondersteund door een ervaren staf en een jong en dynamisch team. Dit bedrijf heeft een scala aan alcoholische dranken en wijnen in het productenassortiment.

De grootse importeur en exporteur van alcoholische drank in Paramaribo Suriname is constant bezig met het ontwikkelen en in de markt zetten van nieuwe en bestaande producten. Het enige importbedrijf in Suriname met een exclusieve focus op de groothandel, kleinhandel en de distributie van alcoholische en niet-alcoholische dranken. Er is sprake van een sterk operationeel netwerk met moderne distributiecentra. Doelstelling is de toonaangevende distributeur te worden van alcohol en tabak in de drie Guyana's (de groep van buurlanden: het voormalige Brits-Guyana, Suriname en Frans-Guyana), alsook van de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao). Dit zal worden bewerkstelligd door het aanbieden van een verbeterde service naar onze klanten toe, nieuwe regionale standaarden, ondersteund door innoverende marketing- en verkoopstrategieën.

Dit bedrijf is op zoek naar studenten voor diverse marketingopdrachten. De organisatie zal een aantal vraagstukken voorleggen om te laten onderzoeken. Dit gaat in overleg met de student. De mogelijkheid om een zelf ingebrachte stage opdracht te vervullen is uiteraard aanwezig.

Verder kun je denken aan de volgende werkzaamheden:
- Onderzoek naar de omvang van een markt en de positie van de belangrijkste concurrenten.
- Sterkte/zwakte onderzoek voor productgroepen.
- Bepalen van het effect van promotieactiviteiten, b.v. een reclamecampagne, een sales-promotionactie of direct mailcampagne.
- Onderzoek naar het bedrijfsimago.
- Opstellen van normen voor leverancierskeuze.
- Opzetten van een marketing informatiesysteem.
- Onderzoek naar exportmogelijkheden.
- Analyseren van de assortimentsopbouw.
- Bepalen van doelgroepen en segmenten van markten
Bovenstaande opdrachten kunnen zowel de consumenten- de industriële- als de dienstenmarkt betreffen.
 

Vacature 19

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
SPH
Afdeling: N.V.T.
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: reiskosten en onkostenvergoeding
Stageomschrijving: Het oppashuis biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar. Het Oppashuis is officieel geopend in mei 1997. Het oppashuis biedt 24 uurs opvang aan kinderen van medewerkers die werkzaam zijn in het Ziekenhuis. De doelstelling van het oppashuis is het opvangen van kinderen van medewerkers van het ziekenhuis, teneinde te voorzien in de opvoeding, verzorging en ontwikkeling van de kinderen tijdens diensturen.
Het oppashuis heeft sinds kort een nieuw hoofd. Het hoofd is van plan een vernieuwd beleid toe te passen en hierdoor de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Er zal dus samen met medewerkers en andere actoren aan gewerkt worden het oppashuis te veranderen in een kwalitatief hogere kinderopvang.
De directie wil haar beleid erop richten dat, de kinderen tijdens hun tijd op de opvang, extra gestimuleerd worden in hun ontwikkeling. Dit zal tot uiting moten komen in een divers aanbod, zoals onder andere het buitenspelen, creatieve activiteiten, sporten, expressie, lekker uitrusten op een stil plekje, huiswerkbegeleiding, uitstapjes etc.
Taken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden voor de stagiaire.
Een student die zijn stage voldoet in het oppashuis zal uiteenlopende taken moeten verrichten. De stagiaire fungeert in eerste instantie ter ondersteuning van de vaste medewerkers. In tweede instantie zal de stagiaire meehelpen aan het opzetten van een kindvriendelijke inrichting van de kinderopvang. Het hoofd is de eindverantwoordelijk voor het stageproces.

De taken en werkzaamheden van de stagiaire zijn o.a., kinderen begeleiden, kinderen verzorgen, educatieve activiteiten ondernemen, stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen. Dit zal altijd geschieden onder toezicht van een groepsleidster. Verder voorstellen doen voor on the job trainingenaan de opvangmedewerkers en indien nodig die verzorgen.

In de groep zal de stagiaire werkbegeleiding krijgen van de groepsleidsters.
 

 

Vacature 06

Stage in Suriname
Gewenste opleiding
: Personeel en Arbeid, Communicatie, MER
Afdeling: HRM
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: 800 SRD per maand
Stageomschrijving: Deze bank is op zoek naar een student die in staat is een beleidsplan te schrijven voor de interne communicatie. De aanzet hiervoor is gedaan en bestaat uit een klein concept. Er moet voortborduurt worden op dit concept. Belangrijk in het nieuwe document is het plan van aanpak. Een belangrijke vraag die op de achtergrond een grote rol speelt is: Hoe krijg ik de werknemers betrokken bij het beleidsplan?

De tweede opdracht voor deze bank bestaat uit het uitvoeren van een werknemerstevredenheid onderzoek. Van de student wordt verwacht dat hij de opzet voor het onderzoek aanlevert waarmee het onderzoek jaarlijks kan terugkeren. Naast het uitvoeren van het onderzoek wordt van de student verwacht dat hij/zij de informatie verwerkt in een database en de vergaarde informatie categoriseert in betrokkenheid, vertrouwen en andere variabelen van invloed op de tevredenheid van werknemers. Het eindresultaat moet een geautomatiseerd systeem zijn met statistische gegevens van werknemers. 
 


Vacature 08

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
Commerciële Economie, Communicatie, MER
Afdeling: Business Development
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Engels/Nederlands
Stagevergoeding: 600 SRD per maand
Stageomschrijving: Deze organisatie zet zich in voor duurzame ontwikkeling van het midden en klein bedrijf. Dit gebeurt onder andere door het ontwikkelen van een sterke private sector, een efficiënte overheidsstructuur en een forum voor dialoog tussen stakeholders en beleid te ontwikkelen dat duurzame ontwikkeling bevordert.
Doel van de organisatie is het realiseren van een database met bedrijven actief in Suriname en de door hen gegenereerde onderzoeksresultaten. Deze resultaten zouden voor elk midden en klein bedrijf in Suriname toegankelijk moeten zijn om ontwikkeling in midden en klein bedrijf te bevorderen.

Om de naamsbekendheid van deze organisatie te vergroten is de organisatie op zoek naar een student met een commerciële economie, communicatie of marketing achtergrond. De student dient een strategisch marketing/communicatieplan op te stellen om de naamsbekendheid onder midden en klein bedrijf te vergroten. Het moet voor het midden en klein bedrijf duidelijk zijn dat ze voor informatie en ondersteuning in de breedste zin van het woord terecht kunnen bij deze organisatie.
De tweede stageopdracht die deze organisatie aanbiedt is het onderzoek doen naar de opzet van een certificeringproces voor alle midden en klein bedrijven actief op de Surinaamse markt. Aan de hand van dit certificeringsysteem dient de kwaliteit van producten en dienstverlening in de Surinaamse markt per branche te worden getoetst en in kaart te worden gebracht.
 Vacature 11

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
Toerisme, Leisure, Commerciële Economie, Communicatie,
Afdeling: Business Development
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Engels/Nederlands
Stagevergoeding: 600 SRD per maand
Stageomschrijving: Hoewel het resort op nog geen 30 minuten afstand van Paramaribo centrum gevestigd is. Waan jij je bij dit resort toch in het Amazonegebied. Je voelt dat je in het tropisch regenwoud zit. Voor het resort zijn we op zoek naar studenten Leisure of toerisme. Je zult als stagiair een onderzoek verrichten naar de mogelijkheden voor het exploiteren van eco routes in de omgeving van het resort maar ook de mogelijkheden die er zijn om in samenwerking met andere partijen reizen naar het binnenland te organiseren. Daarnaast houdt jij je op een creatieve manier bezig met het ontwikkelen van recreatie programma’s voor gasten (in de breedste zin van het woord). Je bent hierbij verantwoordelijk voor de technische en organisatorische aspecten. Verder geef je advies en, indien nodig, hulp. Je geeft hiernaast tips over de invulling van de dag na eerst een onderzoek te hebben uitgevoerd naar de programma en eventuele recreatie mogelijkheden. Het is belangrijk dat je beschikt over goede contactuele eigenschappen.

Vanuit een meer marketing perspectief is deze organisatie op zoek naar studenten die de naamsbekendheid van deze organisatie willen vergroten. Met welke partijen moeten wij samen werken om de naam te vergroten. Welke middelen kunnen we inzetten om onze naamsbekendheid onder zowel lokale als internationale klant te vergroten.

 

Vacature 14

Stage in Suriname
Gewenste opleiding
: Communicatie, Media
Afdeling: Advertising and Promotions
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: 500 SRD per maand
Stageomschrijving: Dit communicatie bureau bekijkt alle projectvoorstellen afzonderlijk en in overleg met de opdrachtgever wordt gekeken naar de communicatievorm waarmee zijn doelstelling het beste gehaald kan worden. Als stagiaire zal jij je bezig houden met het ontwikkelen van Reclame, Promotie, Informatie, Voorlichting en Productie.
Dit communicatiebureau biedt de mogelijkheden van advertising en promotie tot public relations. Hun core business is het ontwikkelen van concepten met betrekking tot de communicatie. Dit onafhankelijke communicatiebureau is op zoek naar stagiairs die in staat zijn de huisstijl van diverse prospects te coördineren, je zal hierin een controlerende en ondersteunde rol vervullen. Je Houdt je voornamelijk bezig met het ontwikkelen van communicatie uitingen, zoals briefteksten en nieuwe concepten.

Het bureau biedt bedrijven naast het ontwerpen van hun eigen advertenties of promotieprojecten ook een compleet pakket van diensten en begeleiding, tot de complete uitvoering van het project. Zo is het bedrijf uitgegroeid naar een organisatie met 30 fulltime personeelsleden en een parttime/freelance bestand van ruim 15 creatieve, ervaren, jonge mensen met een ruime achtergrond uit verschillende disciplines. Er zijn medewerkers
Gespecialiseerd in het ontwikkelen van reclame concepten, het schrijven van scripts en teksten, marketingplanning, sales, techniek en het uitwerken van promotie campagnes e.d.

Het bureau heeft zich toegelegd op de productie van auditieve, visuele en audiovisuele producten. Het productenaanbod bestaat o.a. uit
• Live radio en tv.-presentaties (openbare entertainment, beurzen, on-the-spot promotion, loterijtrekkingen)
• Radioprogramma’s
• TV programma’s en informatie films
• Radio en TV Commercials, Krantenadvertenties
• Ontwerpen van Folders en ander printmateriaal
• Outdoor Advertising
• Public Service Announcements
• Tune’s en Jingles

Je doet allround werkervaring op bij dit communicatie advies bureau. Je ondersteunt in de verschillende processen en bij de diverse opdrachtgevers. In samenspraak met je stagebegeleider wordt er een stageplan opgesteld en wordt er gekeken welk onderzoek relevant is voor de organisatie.


Vacature: 02

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
Commercielle Economie, MER
Afdeling: Commercial Affairs
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: 700 SRD per maand
Stageomschrijving: Wij creëren, ontwikkelen en vermarkten interactieve & multimediale concepten voor internationale televisiezenders over de gehele wereld. Voor ons hoofdkantoor in het hart van Paramaribo zoeken wij een gedreven stagiair om het business development team te ondersteunen. Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de commerciële activiteiten van onze klanten en het creëren van nieuwe business. 

Voor deze stage ga je actief mogelijke klanten (prospects) benaderen, geef je antwoord en advies. Je zult ook adviesgesprekken gaan voeren met prospects op locatie. Vaak zijn de klanten bedrijven, maar geregeld ook particulieren of overheidsinstellingen. Het doel is om orders binnen te halen en deze te realiseren. Hier besteed je circa 60% van je tijd aan. Daarnaast werk je een onderzoeksopdracht uit die relevant is voor het bedrijf en je studie. Je wordt begeleid door ervaren en enthousiaste medewerkers.

• Het aanboren van nieuwe markten
• Monitoren en analyseren van resultaten
• Rapporteren aan en samenwerken met diverse managers om de targets te bereiken
• Voorbereiden van presentaties en vergaderingen
• Onderhouden van de verkoopadministratie
• Het ontwikkelen van promotiematerialen 

 


Vacature: 07

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
Bedrijfseconomie
Afdeling: Financial department
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: ja
Stageomschrijving: Deze alcohol producerende maatschappij actief in Suriname en regio kent ongeveer 90 medewerkers. De maatschappij is opgedeeld in twee dochterondernemingen. De komende jaren is de onderneming vooral op de export van zijn producten gefocust. Belangrijk is dus de positionering van het bedrijf in de markt en de naamsbekendheid bij regionale en internationale distributeurs. De maatschappij laat graag onderzoeken welke middelen ingezet kunnen worden op de positie van de maatschappij internationaal te versterken. Het is noodzakelijk dat de student een strategisch marketingplan schrijft.

Hiernaast is de maatschappij momenteel bezig met de optimalisatie (efficiency) in het productie proces. Hoe kan het botteling proces zo efficiënt mogelijk verlopen? In het kader hiervan is de maatschappij op zoek naar twee studenten die onderzoek doen naar een goed voorraad management systeem voor huidige en toekomstige behoefte gericht op de (toenemende) vraag/productie naar de toekomst, op basis van die behoefte en het uit te voeren onderzoek dient het productieproces en voorraadsysteem in heroverweging te worden genomen. Hiernaast dienen de studenten werkinstructies op te stellen voor de bestaande processen en werkzaamheden. Bovendien moeten er processchema’s worden gemaakt in de vorm van stroomdiagrammen met bijbehorende toelichtingen.
Bij de werkzaamheden komen o.a. kijken:
- calculaties op het gebied van kosten;
- calculaties op het gebied van financiering;
- investeringsanalyse;
- risicoanalyse;
- kosten-baten analyse; 

 

Vacature: 24

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
Maatschappelijk werk en SPH
Afdeling: Jongeren internaat
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: in overleg
Stageomschrijving: In het internaat wonen jongeren uit het binnenland van Suriname. Zij gaan in Paramaribo naar het voortgezet onderwijs. In het internaat wonen ongeveer 80 jongeren. Voor studenten van de opleidingen Maatschappelijk werk en dienstverlening of Sociaal Pedagogische Hulpverlening zijn er stage mogelijkheden. Naast de dagelijkse werkzaamheden, bestaat ook de mogelijkheid om mentor te worden van een aantal jongeren en ze te begeleiden op sociaal maatschappelijk vlak. Daarnaast is de student vrij om zijn/haar expertises verder te ontwikkelen. Je ondersteunt jongeren bij het wonen en eventueel neem je taken van ze over. Het gaat doorgaans om jongeren met gedrags- en opvoedingsproblemen. Je biedt activiteiten aan die aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van de jongeren. Activiteiten moeten uitdagend zijn en de ontwikkeling van jongeren stimuleren. Je houdt rekening met leeftijd, ontwikkelingsniveau en interesse. Ook houd je in de gaten wat er is afgesproken over de opvang en de begeleiding en wat vastligt in het plan van aanpak. Je begeleidt de jongere bij de inrichting van zijn dagelijks leven: vrijetijdsbesteding, onderwijs, werk, het contact met de ouders/vervangende opvoeders en relaties
De doelgroepen waar je mee werkt, zijn bijvoorbeeld:
- Kinderen van zowel werkende als niet-werkende ouders die buiten huis opgevangen worden;
- Kinderen of jongeren met gedrags- of opvoedingsproblemen;
- Kinderen of jongeren die met justitie in aanraking zijn gekomen
  

Vacature: 18

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
SPH en Pedagogiek
Afdeling: n.v.t
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: in overleg
Stageomschrijving: In januari 2011 zijn we gestart met een nieuw project met kinderen op scholen en in buitenschoolse activiteiten. Het project wil kinderen stimuleren om te sparen en daardoor een gedragsverandering teweeg te brengen. Het project zal worden uitgevoerd door de leerkrachten aan de hand van uitgewerkte lesmethoden.
Het Aflatoun programma heeft 5 kernelementen, te weten:
1. Persoonlijke begrip en ontdekking,
2. Rechten en verantwoordelijkheid,
3. Sparen en uitgeven,
4. Plannen en budgetteren en
5. Sociaal en financieel ondernemerschap.

Deze kernelementen komen voor in de verschillende activiteiten. Uiteindelijk moet het leiden tot:
1. sociaal-vaardige kinderen, omdat ze als team werken en leren samenwerken met elkaar,
2. bewuste kinderen, ze moeten weten wat hun rechten, maar ook wat hun plichten zijn,
3. Schoolprestaties zullen moeten verbeteren en het aantal drop-outs afnemen,
4. Uiteindelijk zal het zelfvertrouwen van de kinderen toenemen.
Deze resultaten zijn in principe op lange termijn. Belangrijk is dat er veranderingen kunnen worden gemeten. Het project wordt uitgevoerd op verschillende scholen in Suriname, zowel in het binnenland als in Paramaribo. Er dient een meting gedaan te worden zowel aan het begin als aan het eind van het schooljaar om veranderingen te kunnen waarnemen. Rapportage en aanbevelingen moeten gedaan worden aan de hand van de bevindingen. Ook moet er meerjaren meting worden ontwikkeld, waardoor we resultaten op langere termijn kunnen waarnemen.


 

Vacature 27

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
Bedrijfseconomie
Afdeling: Financial department
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: 500 SRD per maand
Stageomschrijving: Deze verzekeringsmaatschappij is sinds 1980 actief en geniet landelijk en in de internationale verzekeringsmarkt(en) grote bekendheid. Diverse verzekeringen van een hoogstaande kwaliteit worden ontwikkeld en aangeboden. De organisatie is uitgegroeid tot een toonaangevende financiële dienstverlener, die een kwalitatieve en een kwantitatieve bijdrage levert aan de economische groei en ontwikkeling van de financiële en zakelijke markt en is hiermede de vertrouwde verzekeraar in de gemeenschap voor particulieren, bedrijven en de overheid.
De continuïteit in het gevoel van veiligheid wordt gewaarborgd middels een uitgebreid pakket aan heldere financiële en verzekeringsproducten met een maatschappelijk nut, duidelijk omschreven verzekeringsvoorwaarden waarin de klant centraal staat, een klantvriendelijk team, een marktgerichte denkwijze en toekomstgerichte aanpak.
In samenspraak met je begeleider wordt er een afstudeer/onderzoeksplan uitgestippeld en een onderzoeksvraag uitgewerkt die gerelateerd is aan een van bovenstaande werkzaamheden.

 

Vacature: 21

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
Sport Marketing, communicatie of marketing
Afdeling: Marketing department
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: 500 SRD per maand
Stageomschrijving: Voor het commerciële sportbedrijf QN gevestigd in Suriname Paramaribo zijn wij op zoek naar een sportmanagement student. Het bedrijf houdt zich onder andere bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de Copa America, Caribean Cup, Thai box galas en heeft AND 1 naar Suriname gehaald.
De student zal diverse haalbaarheidsstudies uitvoeren voor nieuwe te verlenen  diensten of op te zetten evenementen. Aan de hand van het onderzoek dienen er aanbevelingen te worden gedaan voor een nieuwe (sport )dienstverlening. Hiernaast wordt de student direct betrokken bij het binnenhalen van sponsors en advertisers.
Werkzaamheden die bij je stage komen kijken zijn:
-Het notuleren van bijeenkomsten en vergaderingen
-Opstellen marketingplan na uitvoering en uitvoering hiervan
-Deelname aan (inter) nationale beurzen
 

 Vacature 34

Stage in Suriname
Gewenste opleiding
: MWD, GEZONDHEIDSWETENSCHAPPEN
Afdeling: N.V.T.
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: reiskosten en onkostenvergoeding
Stageomschrijving: Dit bureau voor Verantwoord Ouderschap en Seksuele Voorlichting werkt op het gebied van de Seksuele en Reproductieve Gezondheid. De gezondheidszorg besteedt veel aandacht aan het bevorderen van verantwoord seksueel gedrag. Het bureau is zich op meer terreinen van de hulpverlening gaan bezighouden dan de bij de start. Het pakket van voorlichting en service op het gebied van gezinsplanning en voorbehoedmiddelen is steeds verder uitgebreid. Bijvoorbeeld met onderzoek naar baarmoederhalskanker, borst onderzoek en de zwangerschapstest. Ook de preventie van HIV/Aids staat op het lijstje van hulpverlening
Opdracht: De organisatie zal een aantal vraagstukken voorleggen die om te laten onderzoeken. Dit gaat in overleg met de student. De mogelijkheid om een zelf ingebrachte stage opdracht te vervullen is uiteraard aanwezig.

Verder kun je denken aan de volgende mogelijke werkzaamheden:
Tijdens stage werken met en namens cliënten:
- Contact leggen contact met de cliënt c.q. het cliëntsysteem en streven naar een samenwerkingsrelatie met de cliënt
- Samen met de cliënt een beeld vormen van de aard van de vraag van de cliënt - of problemen in de situatie waarin de cliënt verkeert.
- Het maken van een hulpverleningsplan of dienstverleningsplan in samenspraak met de cliënt, dit plan verantwoorden op toegankelijke wijze voor betrokkenen en daarmee de ontwikkelingsmogelijkheden van de cliënt aanspreken.
- hulp en diensten verlenen op methodische en reflectieve wijze en handelen volgens de regulatieve cyclus.
- op resultaatgerichte wijze hulp- en dienstverlening verlenen en volgens een breed spectrum aan methodische benaderingen en kan de inzet verantwoorden m.b.v. (methodiek)theorie. Ontwikkeling van het zelfregulerend vermogen en empowerment van de cliënt binnen de reële mogelijkheden vormen daarbij het uitgangspunt.
Tijdens de stage werken voor cliënten en potentiële cliënten:
- Signaleren van probleemveroorzakende of probleem¬verster¬ken¬de factoren in de maat¬schappelijke context (van cliënt, cliëntsysteem), zoals wetten, regels, voorzieningen, situaties die voor be¬paalde groepen in de samenleving nadelig werken.
- probleemveroorzakende of probleemversterkende factoren voorzien en preventief handelen
- Bevorderen van de interculturele communicatie
Tijdens de Stage lopen bij de instelling of organisatie:
- bijdrage leveren aan beleidsuitvoering en beheer.
- bijdrage leveren aan beleidsontwikkeling.
- intercollegiaal samenwerken
Werken in externe samenwerkingsverbanden:
- Organiseren van multidisciplinair overleg en samenwerking ten behoeve van cliënten, cliëntsystemen en situaties waarvoor dat nodig en daaraan deelnemen


Vacature 3

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
Personeel en Arbeid, HRM, MER
Afdeling: HRM
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: ja
Stageomschrijving: Op zoek naar een uitdagende stage bij een toonaangevende bedrijf in Suriname waarbij jij een aandeel kunt leveren in het succes van de afdeling Human Resources? De kwaliteit van de diensten is in alle opzichten toonaangevend. Wij bieden je een premium werkomgeving waar je eersteklas werkervaring opdoet. Tijdens stage staat het verbeteren en implementeren van HR-processen en procedures centraal. Hierdoor doe je allround werkervaring op in het HR vakgebied.

Bedrijfsprofiel
Het voornaamste doel van deze organisatie is het stimuleren van economische activiteit en creatie van werkgelegenheid binnen het havengebied. De primaire activiteit binnen de havens is het verwerken van lading. Havenbeheer opereert op het gebied van de haveninfrastructuur. Er wordt ruimte geboden aan ondernemers die deel zijn van de activiteiten op de haven. Dit bedrijf garandeert als algemene haven een veilige en vlotte doorstroom van lading door de haven. Met de inzet van de organisatie, medewerkers en infrastructuur stimuleert havenbeheer de industriële exportgerichte ontwikkeling ten diensten van de nationale economie.

Stage:
We zoeken voor diverse opdrachten studenten personeel en arbeid, HRM of MER. De mogelijkheid om een zelf ingebrachte stage opdracht te vervullen is uiteraard aanwezig. Verder kun je denken aan de volgende werkzaamheden:
- Onderzoek naar de arbeidsmarkt
- Analyseren van de structurering en opbouw van huidige HR processen
- Optimaliseren van nieuwe HR processen
- Ondersteunen en adviseren bij strategische HR beslissingen
- Geschikte wervingskanalen aanboren en inzetten
- Coördineren van werving en selectieproces
- Rapportage bijhouden/onderhouden van de inzet en resultaten van
verschillende wervingskanalen
- Je bent verantwoordelijk voor de planning, organisatie en communicatie van diverse projecten ter ondersteuning van de recruitment afdeling.
- Je ondersteunt bij het bedenken en uitvoeren van creatieve wervingsacties
 

Vacature 9

Stage in Suriname
Gewenste opleiding:
Bedrijfseconomie, Accountancy
Afdeling: Financial Department
Duur stage: 3 tot 6 maanden
Taal: Nederlands
Stagevergoeding: ja
Stageomschrijving: Dit Multifunctionele filmtheater van Suriname, waar jaarlijks ruim 500 filmvoorstellingen plaatsvinden heeft als doel een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de Surinaamse filmsector. Het theater biedt de mogelijkheid tot grote filmproducties en bied daarnaast een grote variëteit aan diensten aan. Film, maar ook faciliteiten voor symposia, satellietuitzendingen, conferenties en congressen. De organisatie is zeer geschikt als conferentiezaal en bied uitstekende technische faciliteiten.
De stageopdracht voor deze organisatie bestaat uit het herstructureren van het financieel beheer. Je houdt je dagelijks bezig met de volgende werkzaamheden. Het uitvoeren van de gehele financiële administratie met als uitgangspunt:
- Het bijhouden van de salarisadministratie en het uitbetalen van personeel
- Het beheer van debiteuren en crediteuren en het contact met leveranciers
- Het factureren van leveranciers en andere stakeholders en controle van Gefactureerde omzet
- Het verwerken van alle financiële gegevens en de inbreng in Exact het Management informatie systeem
- Het stroomlijnen van financiële processen binnen de organisatie
- Het genereren en presenteren van stuurinformatie
- Het opstellen van kwartaal- en jaarrekening rapportages
- Het opstellen van jaarlijkse budgetten in samenwerking met operationel Managers
- Het analyseren van interne financiële processen
- Afstemmen van projectadministratie met collega's en operationel managers